inPUT konkurs wiedzy z FIZYKI

Image

W imieniu Fundacji na rzecz rozwoju Politechniki Poznańskiej oraz Wydziału Inżynierii Materiałowej i Fizyki Technicznej Politechniki Poznańskiej zapraszamy uczniów klas maturalnych do udziału w Konkursie wiedzy z fizyki "inPUT", którego  celem jest propagowanie zainteresowania fizyką i naukami pokrewnymi wśród uczniów szkół ponadpodstawowych, a także pobudzanie ciekawości naukowej oraz ukierunkowanie uzdolnionej młodzieży do kontynuacji nauki na studiach technicznych.

Konkurs odbędzie się w dwóch etapach, w I kwartale 2022 r.

W swej pierwszej edycji nasze przedsięwzięcie adresowane jest w szczególności do maturzystów ze szkół województwa wielkopolskiego. W dwóch etapach Konkursu wyłonieni zostaną laureaci, dla których ufundowane zostaną stypendia naukowe oraz nagrody rzeczowe.

Wszyscy uczestnicy Konkursu oraz nauczyciele będą mieli okazję zwiedzić wybrane obiekty Politechniki Poznańskiej oraz wziąć udział w interesujących prezentacjach.

Wyrażamy serdeczne podziękowania za objęcie Konkursu patronatem przez:

aaa21    aaa11