Donatorzy

Mając na względzie swoje cele statutowe, Fundacja zabiega o darowizny od podmiotów i osób, którym zależy na rozwoju Politechniki Poznańskiej - największej uczelni technicznej naszego regionu. Ze środków, które Fundacja pozyska w formie darowizn mogą być fundowane stypendia, dofinansowywane studenckie koła naukowe, nowatorska tematyka badawcza, szkolenia i inne. Pochodzące od darczyńców środki mogą również być przez nich ukierunkowane i dotyczyć realizacji konkretnych zamierzeń celowych np. zakupów aparatury, modernizacji laboratoriów i ich wyposażenia sprzętowego, itp.
          Darowizny przekazane na cele określone w art. 4 Ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie (Dz.U. nr 96, poz. 873 z 2003 r.) organizacjom, o których mowa w art. 3 ust. 2 i 3 tej ustawy, prowadzącym działalność pożytku publicznego w sferze zadań publicznych, podlegają odliczeniu od dochodu na podstawie:
  •        Ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych - art. 18 ust. 1a do wysokości nie przekraczającej 10% dochodu ustalonego według artykułu 7 tej ustawy (Dz. U. nr 54, poz. 654 z 2000 r. z późniejszymi zmianami).
  •        Ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych - art. 26 ust. 9 w wysokości dokonanej darowizny, nie więcej jednak niż kwoty stanowiącej 6% dochodu (Dz.U. nr 14, poz 176 z 2000 r. z późniejszymi zmianami).
Fundację wsparli:
  •        BZ WBK S.A.
  •        JEDYNKA POZNAŃ PPBP S.A.
  •        BUDIMEX POZNAŃ S.A.
  •        MEDIAPOINT POZNAŃ
  •        MOTA-ENGIL POLSKA S.A.
  •        HERMANN KIRCHNER POLSKA sp. z o.o.
  •        IMEX BiS sp z o.o.
  •        NYNAS sp z o.o.
  •        PRZEDS. DROGOWE "DROGBUD - GOSTYŃ" sp z o.o.
  •        PRZEDS. BUDOWNICTWA DROGOWEGO S.A.
  •        "TESTING" BIURO TECHNICZNO-HANDLOWE
  •        Energetyka Poznańska S.A.
  •        EMA-ELFA sp. z o.o.
  •        WILO POLSKA sp. z o.o.
  •        BUDOWNICTWO DROGOWE "KRUG" sp z o.o.
  •        STRABAG sp z o.o.
  •        LAFRENTZ POLSKA sp. z o.o.
  •        GRILTEX POLSKA sp z o.o.
  •        PRZEDS. ROBÓT DROGOWO-MOSTOWYCH S.A.
  •        VIACON POLSKA
  •        KALISZ NAFTOREMONT sp z o.o.
  •        SKANSKA S.A. O. Budownictwa Drog. w Poznaniu

Jesteś tutaj: Home O Fundacji Donatorzy