inPUT konkurs wiedzy z CHEMII

Image

W imieniu Fundacji na rzecz rozwoju Politechniki Poznańskiej oraz Wydziału Inżynierii Materiałowej i Fizyki Technicznej Politechniki Poznańskiej zapraszamy uczniów klas maturalnych do udziału w Konkursie wiedzy z chemii "inPUT", którego  celem jest propagowanie zainteresowania chemią i naukami pokrewnymi wśród uczniów szkół ponadpodstawowych, a także pobudzanie ciekawości naukowej oraz ukierunkowanie uzdolnionej młodzieży do kontynuacji nauki na studiach technicznych.

Konkurs odbędzie się w dwóch etapach, w I kwartale 2023 r.

W 2023 roku Konkurs jest adresowany w szczególności do uczniów klas maturalnych szkół ponadpodstawowych województwa wielkopolskiego ale mogą brać w nim udział uczniowie szkół ponadpodstawowych z całej Polski.

Konkurs przeprowadzany jest w jednej kategorii: dla uczniów klas IV letniego liceum oraz dla uczniów klas IV 4-letniego technikum. W trzech etapach Konkursu wyłonieni zostaną laureaci, dla których ufundowane zostaną stypendia naukowe oraz nagrody rzeczowe.

Wszyscy uczestnicy Konkursu oraz nauczyciele będą mieli okazję zwiedzić wybrane obiekty Politechniki Poznańskiej oraz wziąć udział w interesujących prezentacjach.

Wyrażamy serdeczne podziękowania za objęcie Konkursu patronatem przez:

aaa21    aaa11