Działalność gospodarcza

Fundacja prowadzi działalność gospodarczą na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Po uzyskaniu zezwoleń wymaganych prawem Fundacja może prowadzić wspomnianą działalność także na terytorium innych państw. Fundacja prowadzi działalność gospodarczą ze szczególnym uwzględnieniem wykorzystania osiągnięć naukowych, technicznych, organizacyjnych i dydaktycznych Politechniki Poznańskiej.
Jej zakres obejmuje:
  •        działalność wydawniczą,
  •        ochronę własności intelektualnej,
  •        usługi marketingowe i reklamowe,
  •        pośrednictwo w obrocie nieruchomościami,
  •        doradztwo naukowe, organizacyjne, techniczne i ekonomiczne,
  •        produkcję pomocy naukowych i dydaktycznych, aparatury kontrolno-pomiarowej oraz oprogramowania komputerowego, a także urządzeń i sprzśtu do prac badawczych i dydaktycznych oraz specjalistyczną działalność serwisową,
  •        usługi informatyczne, a po uzyskaniu koncesji także internetowe,
  •        świadczenie specjalistycznych usług naukowo-badawczych, projektowych, konstrukcyjnych i technologicznych oraz pomiarowych,
  •        wykonywanie opracowań, opinii i raportów dotyczących tematyki naukowo-badawczej, rozwojowej i wdrożeniowej w zakresie nauk technicznych, chemicznych, fizycznych, matematycznych i ekonomii oraz organizacji i zarządzania,
  •        organizacją i prowadzenie kursów, a także szkoleń specjalistycznych oraz organizację i obsługę konferencji, narad, sympozjów i wystaw, w tym usługi hotelarskie i gastronomiczne,
  •        handel hurtowy i detaliczny, w szczególności pomocami naukowymi i dydaktycznymi oraz obrót licencjami i prawami autorskimi w kraju i za granicą,
  •        prowadzenie badań dla potrzeb atestacji i certyfikacji wyrobów,
  •        realizacje innych prac specjalistycznych z zakresu budownictwa, maszyn i urządzeń mechanicznych, transportowych oraz gazowych, energetycznych, elektrycznych i elektronicznych,
  •        opinie, orzeczenia, ekspertyzy oraz inne opracowania specjalistyczne z zakresu ochrony środowiska, inżynierii ruchu oraz bezpieczeństwa i higieny pracy, zlecanych przez instytucje, podmioty gospodarcze i osoby fizyczne.

Jesteś tutaj: Home Oferta